logo-manege-de-veenhoeve-zl

tekst Veenhoeve sporthorses

kleine bakManege de Veenhoeve beschikt over een prachtige foyer, van waaruit je zicht hebt op beide rijhallen. De grootste van deze twee rijhallen meet 25 x 65 meter en is voorzien van één van de beste zandbodems in Noord-Nederland. Rondom deze rijhal is bovendien nog volop ruimte aanwezig voor het plaatsen van tribunes of stands. De tweede rijhal heeft een afmeting van 20 x 40 meter.

 

  Op het buitenterrein is een verlichte buitenrijbak van 20 xstapmolen 40    
  meter aanwezig en daarnaast beschikt de manege over een springtuin 
  van 40 x 70 meter met een leembodem. Momenteel zijn in de manege
  ca. 50 boxen  aanwezig, die worden gebruikt voor de stalling van 
  eigen paarden en pension paarden. Daarnaast beschikt de manege
  over een stapmolen, longeercirkel en wasplaats.

 

kantine

De manege beschikt bovendien over een ruim bemeten en verlicht parkeerterein. Achter de manege bevind zich ca. 10 ha weiland, wat kan worden gebruikt voor het weiden van de paarden en pony's.

De rijhallen zijn goed verlicht en beschikken over moderne geluid- en muziekapparatuur. Door de headsets kun je de instructies goed verstaan tijdens de lessen en van de presentatie tijdens clinics en shows. Bovendien beschikt de manege over voldoende springmateriaal en tijdwaarneming om grote springconcoursen te kunnen organiseren.

 

 

 

buitenbak weilanden 

zadelkamer longeercirkel         

ingang kantine1

 

De instructie op Manege de Veenhoeve worden verzorgd door Nadine Kramer, Annet Veen, Eva Paapst en Mascha Blokzijl. 

 

Nadine Kramer

Bedrijsfleider

 

Allround Instructrice (Manegelessen)

 

Dressuur - Springen - Caroussel

 

In 2011 heb ik mijn Havo diploma afgerond. Vanaf dat moment ben ik werkzaam in het manegebedrijf. In 2012 ben ik geslaagd voor mijn Orun- cursus niveau 2. Hierna hebben Alfons en Trudy van Proosdij mij verder begeleid in het ontwikkelen van het lesgeven en rijden. Ik geef dagelijks les aan ruiters van verschillende leeftijden en niveaus. Naast het lesgeven ben ik vanaf 2016 bedrijfsleider van de Veenhoeve. Samen met mijn broer en zussen zijn wij woonachtig in het Zweedse huis naast het manegebedrijf. Ik hoop jullie op een leerzame manier wat mee te kunnen geven van de prachtige paardensport!

 

Annet Veen 

 

Trainer Veenhoeve sporthorses

 

Allround Instructrice 

 

Dressuur- Springen - Carrousel

 

Op mijn 7e ben ik begonnen met paardrijden. Eerst op manege pony's, daarna verzorgpony's en uiteindelijk op eigen paarden en paarden die ik voor anderen opleid. 

 

Tijdens mijn VWO op het Ommelander College in Appingedam ben ik begonnen met paarden rijden voor stal Salva in Slochteren. Na mijn VWO ben ik Bewegingingswetenschappen gaan studeren aan de RUG in Groningen en heb een master in Sport Science behaald. Na mijn afstuderen vorig jaar ben ik in Amerika op een prachtige dressuurstal gaan werken en heb hier op hoog opgeleide paarden mogen rijden. Inmiddels weer terug in Nederland werk ik bij stal Baron- Spahn. 

 

Inmiddels heb ik verschillende paarden, zowel KWPN-ers als Friezen t/m de Z2 uitgebracht op wedstrijd, 4 en 6- tal gereden en rijd ik ook graag buiten of voor de lol een kleine cross. Ik geef met veel plezier les op de Veenhoeve.  De lessen die ik geef zijn aan gevorderde ruiters op dinsdagavond, donderdagavond en vrijdagavond. 

 Doc4 1

Eva Paapst

Stalmedewerker

 

Allround Instructrice (Manegelessen)

 

Dressuur - Springen - Caroussel

 

Vanaf december 2016 ben ik werkzaam op de Veenhoeve als stalmedewerker.

Je zult mij dagelijks kunnen tegenkomen op dit bedrijf.

De opleiding dierenartsassistent paraveterinair niveau 4 heb ik afgelopen september met succes afgerond. Tijdens de opleiding heb ik op verschillende bedrijven stage gelopen, waaronder dierenkliniek Emmeloord, Stal Vrieling en op manege de Veenhoeve. Bij deze bedrijven heb ik veel ervaring opgedaan met paarden en bijbehorende zaken. Zelf heb ik voor iemand een paard bij gereden en uitgebracht op wedstrijden. Vanaf september 2017 ben ik bezig met de instructeursopleiding, je zult mij dan ook vaker in de bak kunnen zien staan lesgeven. Ik heb zin om samen met het team van manege de Veenhoeve aan de slag te gaan!

 

Mascha Blokzijl

Allround Instructrice (Manegelessen)

 

Dressuur – Springen - Carrousel

 

In 2008 heb ik de manege ontdekt en sindsdien ben ik daar vaak te vinden. Ik heb een opleiding tot instructrice gevolgd aan het NHB in Deurne die ik met succes afgesloten heb dankzij een leerzaam stage -jaar op de manege. Nu geef ik op maandagmiddag, woensdagmiddag, donderdagavond en de zaterdagochtend les aan beginnende en gevorderde ruiters. Soms val ik in bij afwezigheid of ziekte van de instructie.

 Mascha Blokzijl

stalling1In onze manege beschikken wij ook over een pension. Dit wil zeggen dat je je paard of pony kunt stallen. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen half pension of volledige pension. Bij half pension moet je zelf je paard/pony uitmesten en bij volpension wordt dit voor je gedaan.  Op dit moment beschikken wij over 42 boxen, waarvan 27 binnenboxen en 15 buitenboxen. Je paard of pony wordt gestald in een stal, welke wordt opgestrooid met stro of vlas.
 
Tijdens de openingstijden van de manege mag je gebruik maken van de faciliteiten in de manege, zoals: vrij rijden in de binnen- of buitenbakken, opzadelplek, spoelplaats etc.  Indien je paard of pony bij ons op pension staat, kun je je paard tijdens de weide periode in de paddock plaatsen.  De voorwaarden en prijzen voor pensionstalling kunt je bij ons op de manege verkrijgen. 

 

*Vanaf mei 2018 nemen wij geen nieuwe pensionklanten meer aan*

prive lessen

U kunt privélessen op manege- of eigen paard volgen van 
Nadine Kramer, Eva Paapst, Annet Veen en Mascha Blokzijl.

U kunt contact met ons opnemen voor informatie en aanmelding.

Manege de Veenhoeve biedt je ook de mogelijkheid om jouw paard of pony tijdelijk bij ons te stallen tijdens de vakantieperiode of indien je korte of langere tijd ziek bent. Wij kunnen dan tevens op verzoek jouw paard of pony (blijven) trainen.

In onze eigen Veenhoeveshop vind je allerlei tweedehands spullen die met paardrijden te maken hebben. Voor een kleine prijs kun je hier bijvoorbeeld een paardrijbroek, cap, wedstrijdjasje of bijvoorbeeld kinderboeken of laarzen kopen. Elke keer wordt het winkeltje weer aangevuld met andere spullen. Daarnaast kun je een nieuw Veenhoeve vest of jasje bestellen met eventueel je naam erop, dit jasje mag je ook gebruiken tijdens de F proefjes. Zowel in kindermaten als in dames- en herenmaten. Je kunt ook je paardrijspullen die je niet meer gebruikt, inbrengen. Dit werkt als volgt: Je neemt je spullen mee en levert deze in bij degene die achter de balie staat. Ze worden gecontroleerd of ze nog heel zijn. Er wordt voor gezorgd dat jouw spullen in de Veenhoeveshop komen te liggen. De opbrengst is voor de helft voor jou! Dit krijg je vanzelf contant uitbetaald. Dus: Heb je nog goede spulletjes, lever ze dan in en maak er iemand anders blij mee; het levert je ook nog iets op!

logo-manege-de-veenhoeve-zlManege de Veenhoeve

Woldweg 125
9902 AD Appingedam
info@manegedeveenhoeve.nl

manegedeveenhoeve.nl
Telefoon: 0596-681470

Openingstijden manege de Veenhoeve
Maandag t/m vrijdag 14.00 tot 22.00 (kantine geopend tijdens de lesuren)
Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 11.00 tot 17.00 (alleen voor pensionklanten geopend).
Pensionklanten t/m 12 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene op zondag rijden.

icon label